Terminvurdering – Media

 

 

Image

 

 

Her er mitt bildet, et bilde av Kjartan, med bruk av “hope” effekten, en kjent redigerings effekt.

Image

 

Her er mitt bildet tatt i bruk, som en plakat på gaten. Typisk politisk plakater…

Oppgave 2)

– Velge format for lagring og distribusjon av bilder og drøfte hvordan valgene påvirker kvaliteten på bildematerialet

Vi begynner med kamera, når jeg tok bildene brukte jeg JPG-format. Jeg kunne ha gått for f.eks. RAW format, men med tanke på at det bilde jeg skulle ta, skulle redigeres så pass at slike ekstra detaljer som jeg ville fått, ville rett og slett ikke ha noe poeng i seg. Derfor endte jeg opp med å ta bilde som JPG, jeg skulle jo først og fremst redigere bilde såpass, at alt jeg trengte å få med var strukturen på fjeset, resten er redigering. Og da ble vel JPG litt mer naturlig, siden det tar mye mindre plass, og er lettere å utføre i samme sleng. Det blir en Win-Win situasjon.

Jeg fikk låne kameraet til Kjartan, og med bruk av JPG + Auto (ikke manual) kunne jeg lett ta et bilde, jeg har nevnt det før, men siden bildet mitt ikke skulle ha detaljer, trengte jeg ikke å tenke for mye på detaljer, og lys setting, og slike ting. Hope-poster som jeg lagde er 90 % redigering. Noe som passer meg bedre, siden jeg er egentlig veldig dårlig til å ta bilder.

Jeg redigerte bildet mitt med bruk av Photoshop. Bildet som jeg skulle redigere trengte blant annet Threshold. En funksjon som eksisterer i Photoshop.

De redigerte bildet ble lagret som PSD, i tilfelle jeg ville komme tilbake til bildet for videre redigering, og hindre at kvaliteten på bilder over tid blir ødelagt. Du begynner der du sist avsluttet for å si det sånn. Jeg lagret også bildet som JPG, for å opplaste det til bloggen.

Oppgave 3)

– Beskrive og tolke bilders innhold og redegjøre for bilders påvirkningskraft 

Vi begynner med å gå inn for komposisjonsprinsippene. Bildet jeg har laget er veldig fargerikt, og mange av fargene går igjen, vi får følelsen av enhet. Eksempelvis har vi samme farge på teksten, som vi har på en av bakgrunnsfargene.

Bildet som sagt inneholder mye farger, og av farger har man også kontraster, altså ulikheter, noe som trosser hverandre. De to største fargene i fokus er en rød farge, og en blå farge, som kontrast til hverandre. Ellers har vi størrelse kontrast når det gjelder størrelsen på område som blir dekket. F.eks. en liten rød farge nede til venstre, men da også en veldig stor rød farge midt på bildet, som størrelse kontrast.

Bevegelse kan gi følelsen av liv i bildet, i dette bilde ser vi at personen i bildet ser ut over noe, vi vett ikke hva, men noe ser han på, det gir mer liv, og bevegelse i bildet. Ser man på bildet har vi også et blikk kast, hvor begynner vi? Hvor ender vi opp? For meg ser jeg først på selve fjeset, før jeg blir ført ned til teksten, og så rundt fra venstre til høyre rundt fjeset. Slik føres jeg i en bevegelse.

Balanse gjør at bildet ikke har for mye trykk på den ene siden, Farge kontrastene på hver side som bakgrunn gjør at ingen av sidene er tyngre enn de andre, teksten er stor og tar bort all blikket fra personen i bildet, det skaper mer bevegelse.

Denotativ beskrivelse, hva ser vi? Vi ser farger, rød, blått, hvitt. Vi ser en person, og vi ser en tekst hvor det står Hope. Vi ser at personen i bildet har på seg genser, med farger i.

Så en konnotativ beskrivelse, hvilken kontekst får jeg av å se på bildet? Slik bildet er laget ligner det veldig på en veldig kjent politisk plakat, kjent som «Hope – Obama» personen som laget dette bildet hadde tatt til inspirasjon fra kommunistisk propaganda, og elementene får jeg assosiasjoner med, en enkel tekst boks, kraftige farger. Spesielt da rød som er en kommunistisk farge, og person som ser ut, dette er assosiasjoner som jeg har tidligere av, som jeg forbinder med kommunistiske propaganda. Teksten «Hope» kan forbindes med at det er håp, håp for hva da? Setter vi sammen det faktum at alt ligner på stereotypisk kommunistisk propaganda kan man si at «Hope» er ment som et politisk budskap. Håp om noe bedre, noe som er typisk for de fleste politikere å si. Går vi videre inn ser vi at fargene som er brukt er rød, hvitt og blått, farger som kan assosieres med flagg, rød, hvitt og blått kan assosieres med det norske flagget f.eks.

Vil også nevne utsnittet i plakaten, vi har et nært utsnitt av personen, vi framhever personen, personen er i fokus. Vi vett at dette er en politisk plakat, og derfor med å fremheve personen økes denne konteksten. 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s